AllgemeinFörderung

Warmtevouchers: tweede oproep afgesloten

In de zomer van 2020 zijn zowel in Nederland als in Duitsland opnieuw warmtevouchers uitgereikt door de Task Force Warmtetransitie. Deze warmtevouchers ondersteunen haalbaarheidsstudies in het Duits-Nederlandse grensgebied, om de warmte transitie te versnellen en realiseren.

Er zijn in totaal vier aanvragen ingediend (twee uit Duitsland en twee uit Nederland). Alle aanvragen zijn door een panel van externe experts beoordeeld en uiteindelijk goedgekeurd om de haalbaarheidsstudie te starten.

De goedgekeurde projecten van de tweede oproep zijn:

  • Gemeente Zevenaar: Maatschappelijk Energiedienstenbedrijf Angerlo
  • Stichting Duurzaam Noord Deurningen: Aardgasvrij Noord Deurningen
  • Wolbring GbR: Wärmenetz Wolbring
  • Benning Agrar-Energie GmbH: Wärmedrehscheibe Bahnhof Reken – Energiepotenziale sammeln und nutzen

Samen met de vijf aanvragen uit de eerste oproep eerder dit jaar,  worden nu in totaal negen haalbaarheidsstudies uitgevoerd, waarvan sommige al zijn afgerond.

Meer informatie over de projecten en de resultaten van de afgeronde studies zal de komede tijd onder het kopje “Haalbaarheidsstudies” worden geplaatst. Daarnaast zullen er meer artikelen over de vier goedgekeurde projecten op onze website/LinkedIn worden geplaatst.