Kennissessie: ecologische woonwijk met koude buurtverwarming in Borken

Zicht op de bouwplaats in Weseke / Foto: Christian Käufler

In de wijk Weseke (districtsstad Borken) is op het voormalige terrein van het textielbedrijf Schmeing een innovatieve en gemeenschappelijke koude warmtevoorziening opgezet, die de ecologische wijk verwarmt.

Markus Niehaus (Hoofd Verkoop Particulieren / EDL van Stadtwerke Borken), Matthias Geiping (Afdelingshoofd Bouw en Exploitatie van Stadtwerke Borken) en Jürgen Kuhlmann (Technisch Raadslid van de stad Borken) geven inzicht in de processen van ecologische nieuwbouw en het stadsverwarmingsconcept in Borken Weseke, zowel vanuit een technisch als stedenbouwkundig perspectief.

Over de online kennissessie

De nieuwbouw van vandaag de dag, dienen zonder fossiele brandstoffen verwarmd te worden om de doelstellingen van 2050 te halen. Energieleveranciers moeten daarom kijken naar alternatieve energievoorzieningsconcepten. Om deze reden heeft Stadtwerke Borken een haalbaarheidsstudie uitgevoerd (ecologisch/economisch) naar een nieuw verwarmingsconcept voor het ontwikkelingsgebied Schmeing-Gelände. Het enige concept dat aan beide voorwaarden voldeed en waarbij het gemeentelijk nutsbedrijf onafhankelijk kon optreden, was het concept van een “koude lokale verwarming”.

Markus Niehaus, Matthias Geiping en Jürgen Kuhlmann delen graag hun ervaringen. Zowel vanuit technisch oogpunt van het stadsnutsbedrijf Borken, als stadsecologische oogpunt, met betrekking tot de stedenbouwkundige planning van een koud stadsverwarmingsnet. Tevens, geven zij een update van de huidige vorderingen van het project.

Praktische informatie

Datum, tijd:24. maart 2021, 10:00 – 11:00 uur
Organisator:FH Münster
Soort evenement:Online kennissessie
Kosten:Geen. Gratis deelname
Taal:Duits ??
(Vragen kunnen altijd in het Nederlands, Engels of Duits worden gesteld.) ?? ?? ??

Spreker(s)

  • Markus Niehaus (Abteilungsleitung Vertrieb Privatkunden / EDL der Stadtwerke Borken)
  • Matthias Geiping (Fachbereichsleiter für Bau und Betrieb der Stadtwerke Borken)
  • Jürgen Kuhlmann (Technischer Beigeordneter der Stadt Borken)

Aanmelden online kennissesie

Opmerking: U wordt voor registratie doorgestuurd naar de website van de FH Münster.

Links

Andere evenementen

U kunt onze andere evenementen vinden op onze evenementenpagina.