De FH Münster is nu THERMOS-Ambassadeur

Als penvoerder van het Task Force Warmtetransitie project is de Hogeschool Münster onlangs een THERMOS-ambassadeur geworden. De THERMOS-software zal gedurende het Task Force Warmtetransitie project op ondersteunende wijze worden gebruikt bij overleggen en follow-up  (warmte) projecten. De software kan eenvoudig en snel gebruikt worden om verwarmings- en koelingsnetwerken te ontwerpen en te configureren.

Het onderzoekproject THERMOS (Thermal Energy Resource Modeling and Optimization System) is een internationaal project met projectpartners uit Groot-Brittannië, Spanje, Polen, Letland, Denemarken, Duitsland, Portugal en Roemenië. Gedurende het project  is open-source software ontwikkeld, om snel en efficiënt verwarmings- en koelingsnetwerken in heel Europa te plannen.

Planologen en beleidsmakers kunnen met behulp van deze software verwarmings- of koelingsnetwerken kosteneffectief en gemakkelijk configureren met verschillende soorten thermische systemen, om zodoende de economische levensvatbaarheid van het concept te bepalen. De THERMOS-software is gratis te gebruiken, gebruiksvriendelijk en kan ook worden gecombineerd met andere software zoals ArcGIS, QGIS, STANET.

Screenshot van de THERMOS Software

Het THERMOS project eindigde op 31 maart 2021 en wordt nu actief voortgezet door de projectpartners.  Het Task Force Warmtetransitie team gebruikt de THERMOS-software om gemeenten en belanghebbenden te ondersteunen bij de planning van projecten en de warmtetransitie te versnellen. Christian Käufler, projectingenieur bij Task Force Wärmewende, heeft het THERMOS train-de-trainer programma voltooid en is beschikbaar als contactpersoon.

Het instrument is reeds gedemonstreerd gedurende de webinarreeks van de Task Force Warmtetransitie op 04 maart 2021. U kunt de opname hier terug kijken: Video-opname ?, Tekst bijdrage aan het evenement

De THERMOS software

De THERMOS software kan uw browser worden gebruikt. Neem direct een kijkje via de onderstaande link: THERMOS-gereedschap ↗

Daarnaast heeft THERMOS ook opleidingsmateriaal (Engels) beschikbaar gesteld: Naar het opleidingsmateriaal ↗

Verdere links naar het THERMOS-project:

Uw contactpersoon

Christian Käufler

Forschungsteam FH Münster
+49 (0) 2551 9-62043
  zum Kontaktformular